Subscribe:

duminică, 8 august 2010

Despre români

Mândru că sunt român ! De ce ? Simplu ! Pentru că Dumnezeu m-a binecuvântat să fac parte din unicul popor indestructibil din lume. Deşi e la modă să ne plângem că ne-am născut pe aceste meleaguri, eu mă simt foarte norocos că am ocazia să mă numesc român. Suntem un popor invincibil şi incredibil.

Gândiţi-vă puţin ! Ce alt popor are de îndurat atâtea greutăţi şi, totuşi, are puterea de a zâmbi şi de a trece mai departe. Noi, românii, avem un moral de titan. Nimic nu-l poate dărâma. Spre deosebire de străini, noi reuşim să trecem peste toate problemele în stilul nostru caracteristic : facem haz de necaz. Şi ne pricepem a dracu' de bine la asta.

Acum două zile vorbeam cu un prieten de lucrurile astea şi am ajuns amândoi la o concluzie comună. Aceea că suntem un popor care nu se dă bătut niciodată. Numai Dumnezeu ştie cum rezistăm în faţa tuturor încercărilor. Imporvizăm, facem ce facem, dar reuşim să ieşim cu faţa curată de fiecare dată.

Românii au reuşit să dea matematica peste cap. Făcând un simplu calcul o să dovedesc cum. Să spunem că ai un salariu de 900 de lei pe lună şi eşti fumător (consumi cam un pachet pe zi). Din aceşti bani îţi cumperi ţigări de cel puţin 300 de lei pe lună. Îţi plăteşti toate cheltuielile cu utilităţi, rate, etc. Încă aproximativ 400 de lei. Deja sunt 700 de lei risipiţi şi îţi rămân doar 200 de lei cu care să trăieşti o lună. Şi aici intervine anomalia despre care vorbeam. Nu ştiu cum, dar cu ăştia 200 de lei reuşim să mâncăm, să ieşim în oraş la o bere, să mergem într-un club odată pe săptămână, să scoatem o fată în oraş şi mai ştiu eu ce, fără să ne facem datorii. Asta înseamnă că un român de rând poate supravieţui lejer cu puţin peste 200 de euro pe lună în condiţile în care preţurile de la noi rivalizează serios cu cele din Vest, unde salariul mediu e peste 1000 de euro. Tare aş vrea să văd un neamţ, de exemplu, cum supravieţuieşte o lună cu 200 de euro în aceleaşi circumstanţe pe cale le-am enumerat mai sus. Cred că după maxim două săptămâni se aruncă în faţa trenului pentru că, în mod cert, nu s-ar descurca.

Avem politicieni geniali ! Da, aţi auzit bine ! Avem politicieni geniali pentru că ei au reuşit să ne facă să ne mulţumim cu atât de puţin fără să le sărim la gât şi să-i linşăm. Nu cred că vreun politician din Franţa sau din altă ţară ,considerată mai dezvoltată decât a noastră, îşi permite măcar să propună scăderea salariilor cu 25% fără ca apoi să-i fie incendiată casa. La noi se poate. Deci, avem politicieni geniali pentru că au reuşit să ne facă să tăcem indiferent de ceea ce fac ei. Ne controlează perfect. Cred că cei din Vest sunt foarte invidioşi. Acolo le sar în cap oamenii pentru că au alocaţii de "doar" 200-300 de euro, pe când la noi, copiii primesc în jur de 10 euro pe lună şi e bine, nimeni nu comentează nimic.

Şi nu doar la capitolul financiar, românii sunt de neînvins. Şi din punct de vedere fizic suntem "greu de ucis". Ţin minte o ştire de acum câţiva ani în care era prezentat un om care a avut un accident la locul de muncă şi a intrat prin el o cracă cu diametrul de vreo 5 cm. Ce a făcut românul nostru ? Nu s-a panicat, ci s-a urcat la volanul maşinii personale şi a meus la Urgenţe singur. A ajuns la spital pe picioarele lui, conştient şi calm. Doctorii au rămas şocaţi când l-au văzut şi au spus că acea bucată de lemn i-a ratat toate organele vitale şi că i-a dislocat doar vreo două coaste.Parcă îl văd când a ajuns la spital : "Salut, nu vreţi să scoateţi asta din mine că mă cam incomodează când stau întins ?".

Alt exemplu este povestea unui marinar român a cărui vapor a fost capturat de către piraţi somalezi. Toţi membrii echipajului au fost luaţi ostatici, dar românul, luptător din fire, nu a cedat. A făcut el ce a făcut şi a reuşit să fure o armă de la piraţi şi a început să tragă după ei. A fost împuşcat în picior în timp ce fugea spre barca de salvare, dar nu s-a oprit. A reuşit să scape şi a fost găsit după două zile de un vapor britanic plutind în derivă, fără apă, fără mâncare şi rănit grav la picior, dar viu. Deci, nimic nu ne poate doborî.

Exemple ar mai fi nenumărate, însă m-am lungit deja prea mult.


Notă 1 : Aceste idei au luat fiinţă pe când eram cu cortul la pădure şi când ne plictiseam toţi foarte tare şi, în consecinţă, am început să aberăm pentru a ne destinde cât de cât. Ca românu'...
Notă 2 : Acest articol este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

 
Asculta mai multe audio Muzica

0 comments:

:) :( ;) :D ;;) >:D< :-/ :x :"> :P :-* =(( :-O X( :> B-) :-S #:-S >:) :t(( :)) :| /:) =)) :-B =; :-c :)] ~X( :-h :-t I-) L-) :-& :-$ [-( :O) <:-P (:| =P~ :-? #-o =D> :-SS @-) :^o :-w :-< <):) :o3 :-? %-( :@) ~:> @};- %%- **== (~~) ~O) *-:) >-) :-L [-O< $-) :-" b-( :)>- [-X \:D/ >:/ ;)) :-@ ^:)^ :-j (*) o-> o=> o-+ (%)
/wahaha /hihi /omg /no /dignose /sweat /shock /floor /hmm /XD /blur /blush /nobigdeal /please /bye

Trimiteți un comentariu