Subscribe:

miercuri, 14 noiembrie 2012

Top 10 seriale

Top 10 seriale
Sursa photo: tampabay.com
Dacă în perioada de dinainte de facultate nu am înţeles sensul serialelor TV pentru că nu îmi dădeam seama cine are răbdare să se uite la acelaşi film mai mult de o oră şi jumătate, cât ţine un lungmetraj în mod obişnuit, anii de studenţie mi-au schimbat total părerea. De vină a fost timpul liber în exces de care l-am avut şi pe care îl am în continuare (da, ştiu, am nevoie de un job). Abia când am ajuns să am weekend-uri de patru zile am descoperit magia serialelor. Aş ieşii în oraş mai mult, dar bugetul nu-mi permite asta, din păcate. Aveam nevoie de un mod nou de a-mi ocupa timpul şi aşa am ajuns să mă uit la primul serial şi anume, Scrubs! A fost bun, dar nu de top 10. În următorii ani am început să mă uit tot mai mult la aceste filme împărţite în episoade. Am ajuns să urmăresc vreo opt seriale diferite în acelaşi timp. Având deja un "portofoliu" destul de bogat, am făcut un top cu cele mai bune pe care le-am văzut până acum:

Suits
Sursa photo: imdb.com
10. Suits - un serial despre avocaţi. Pe cât de plictisitor am crezut că e la început, pe atât de mult m-a surprins pe parcurs. Mike este un tânăr genial cu memorie fotografică care s-a lăsat de şoală şi are un anturaj îndoielnic, dar, printr-o înlănţuire ciudată de evenimente, a ajuns să-l cunoască pe Harvey Specter, cel mai bun avocat de pe Wall Street. Acesta din urmă l-a angajat pe Mike în urma unui interviu fulger şi împreună formează o echipă imbatabilă.

Merlin
Sursa photo: luckybooks12.wordpress.com
9. Merlin - mulţi prieteni au râs de mine când le-am spus că urmăresc cu interes acest serial pentru că, zic ei, e pentru copii. Poate, dar pe mine tot timpul m-au atras acest gen de poveşti. Nu degeaba sunt fan Lord of the Rings şi aştept cu nerăbdare lansarea lui The Hobbit. Partea cea mai interesantă la acest serial este unghiul din care este abordat. Nu e acelaşi Merlin bătrân cu barbă lungă care filosofează mai ceva ca Platon. Aici e tânăr, atât el cât şi Arthur, care încă nu a ajuns rege al Camelotului. De fapt, este povestea de până la legenda arhicunoscută. Pe sistemul lui Robin Hood care l-a avut în rol principal pe Russell Crowe, ca să mă fac mai bine înţeles.

Blue Mountain State
Sursa photo: pointblueshop.blogspot.ro
8. Blue Mountain State (BMS) - o comedie cu studenţi americani care fac tot felul de tâmpenii prin campus. Acţiunea se învârte în jurul echipei de fotbal american a universităţii, însă în cele trei sezoane nu cred că am văzut vreo fază de joc. Băieţii din echipă se întrec la concursuri de băutură, petrec în fiecare zi şi se cuplează cu toate fetele din campus. Evident, câştigă şi campionatul! Lungmentraje asemănătoare: How High, Not Another Teen Movie!

Lie to Me
Sursa photo: jredler.blogspot.ro
7. Lie to Me - tot timpul am spus că sunt pasionat de tot ceea ce ţine de limbajul nonverbal. Exact despre asta e vorba în Lie to me. Dr.  Cal Lightman este expert în limbajul trupului şi, împreună cu echipa lui, rezolvă tot felul de cazuri. De la anchete ale poliţiei care au ajuns într-un punct mort, până la dovedirea că soţul îşi înşeală nevasta, Lightman le face pe toate şi niciodată nu-i scapă nimic. Cel mai mare mister pentru mine este de ce acest serial excelent a fost anulat după doar trei sezoane.

Game of Thrones
Sursa photo: howmanyarethere.net
6. Game of Thrones - este unul dintre cele mai sângeroase seriale pe care le-am văzut (sunt ferm convins că sunt altele şi mai şi, dar nu-mi place genul horror). Şapte familii nobile se luptă pentru supremaţie în ţinutul Westeros, declanşând un veritabil război civil. Din Sud, ultimii moştenitori ai vechiului rege plănuiesc şi ei recucerirea tronului pierdut. Din Nordul îngheţat se apropie o ameninţare mitică, de mult uitată de oameni şi în faţa căreia stau doar aşa-numiţii paznici de noapte, o veche frăţie care a jurat să apere omenirea de pericolele de dincolo de Zid, dar care acum este formată în mare parte din condamnaţi.

Person of Interest
Sursa photo: ibad.info
5. Person of Interest - un serial realizat de Jonathan Nolan, fratele celebrului Christopher Nolan, care e în spatele lui Batman. Acţiunea serialului se petrece în prezent, în Statele Unite al Americii, unde un geniu în tehnologie, Harold Finch, a inventat o maşinărie care urmăreşte mişcările tuturor cetăţenilor. Acesta a avut ca scop prinderea criminalilor şi teroriştilor înainte ca ei să acţioneze prin interceptarea planurilor lor. Problema este că maşinăria scoate la iveală şi crimele mai mici, pe care guvernul nu le consideră relevante. El face echipă cu un fost agent CIA, John Reese, pentru a opri şi aceste nelegiuiri care, până la urmă, nu sunt chiar atât de mici.

Spartacus
Sursa photo: cinemablend.com
4. Spartacus - odihnească-se în pace Andy Withfield, cel care a fost în rolul principal în primul sezon, însă pe care l-a răpus cancerul. Trecând peste acest lucru, Spartacus este un serial extrem de sângeros şi cu scene soft porn destul de dese care aduc în faţă legenda sclavului trac care a fost la un pas să răstoarne Roma. Mulţi spun că asemănările cu filmul 300 sunt izbitoare, dar eu îi întreb de ce ar fi asta un lucru rău? 300 a fost un film excepţional, iar dacă cei din spatele lui Spartacus s-au inspirat de acolo nu pot să spun decât bravo lor! Lupte între gladiatori care se lasă în băi de sânge şi orgii organizate de nobilii vremii, toate sunt regăsite în acest serial şi toate au rolul de a crea o senzaţie de autenticitate, după cum chiar producătorii o spun.

The Mentalist
Sursa photo: allyouneedfree.blogspot.ro
3. The Mentalist - după cum se poate deduce şi din titlul serialului, este vorba de un mentalist (nu, nu Gog) care ajută poliţia californiană să rezolve cele mai grele cazuri. În rolul principal este Jane, un fost "clarvăzător" care înşela oamenii făcându-i să creadă că poate vorbi cu persoanele lor dragi care au decedat. Familia acestuia este ucisă de un criminal în serie cunoscut sub numele de Red John. După această tragedie, Jane renunţă la cariera sa şi se alătură echipei CBI condusă de Teresa Lisbon în încercarea de a-l prinde pe Red John.

Californication
Sursa photo: sharetv.org
2. Californication - de departe cel mai bun serial de comedie pe care l-am văzut până acum. Personajul principal este interpretat de David Duchovny, celebrul agent Mulder din Dosarele X. În Californication acesta îi dă viaţă lui Hank Moody, un scriitor de succes care are o mare slăbiciune pentru femeile frumoase. Acest lucru îl împiedică să-şi trăiască viaţa alături de iubirea vieţii lui, Karen şi de fiica lor, Becca. Mulţi aburi de alcool şi fum de marijuana plutesc în aer pe tot parcursul serialului. Hank se chinuie să-şi facă ordine în viaţă, dar face ce face şi reuşeşte să le dezamăgească de fiecare dată pe cele mai dragi două femei din universul lui. Limbajul, glumele şi psihologia caracterelor fac deliciul acestui serial.

House M.D.
Sursa photo: aceshowbiz.com
1. House M.D. - un serial aparte, ieşit din tipare! Dr. House este cel mai bun medic diagnostician. El preia cele mai grele cazuri şi încearcă să le rezolve. Ce e special la House? Caracterul! Dr. Gregory House este un geniu, însă nu este acel doctor drăguţ care le zâmbeşte pacienţilor şi care încearcă să le aline suferinţa cu o vorbă bună. Este chiar opusul! House a suferit un accident în urma căruia a trebuit să i se amputeze o parte din muşchiul piciorului şi aşa a devenit dependent de Vicodin, un calmant foarte puternic. Este tot timpul sictirit şi vorbeşte urât cu toată lumea, pacienţi, colegi, subalterni şi cu şefa sa, Lisa Cuddy, de care este îndrăgostit. Modul în care rezolvă cazurile este total neortodox, el forţând de multe ori pacienţii să ia tratamentul prescris de el. Este un serial care m-a făcut să pierd nopţi la rând tot dând next la episoade. După ce am terminat şi al optulea sezon, ultimul din serie, am stat câteva minute şi mi-am dat seama că nu ştiam ce trebuia să fac mai departe. House a devenit mai mult decât un serial pentru mine. A devenit o parte din rutina mea zilnică şi din acest motiv, după ce l-am terminat am fost puţin debusolat. E ca atunci când un fumător înrăit se lasă de ţigări dintr-o dată. În primele luni va avea reflexul de a băga mâna în buzunarul de la cămaşă după pachetul de Kent şi de fiecare dată va avea un mini-şoc când îşi va da seama că nu e acolo.

Cam acesta ar fi topul celor mai bune seriale pe care le-am văzut până acum. Deşi nu cred că e cazul, ţin să specific că este un top neoficial, alcătuit în totalitate după preferinţele mele personale. Dacă aveţi alte propuneri, vă invit mi să le împărtăşiţi în secţiunea de comentarii!

2 comments:

ktalinoo spunea...

Merlin si Lie to Mie le-am vazut si eu dar nu toate sezoanele.As mai adauga eu Friends si Seinfild mai vechi dar foarte bune:)

Unknown spunea...

Cele mai tari mi s-au parut dr House, Lie to me si The mentalist, as mai vrea sa adaug daca ti-ar face placere sa te uiti si la Criminal Minds este genial, in mare parte se bazeaza pe aceleas criteriu, adica deslusirea a mai multor cazuri. Cum ai spus tu despre serialul "Dr.House asa a fost pentru mine serialul asta.

:) :( ;) :D ;;) >:D< :-/ :x :"> :P :-* =(( :-O X( :> B-) :-S #:-S >:) :t(( :)) :| /:) =)) :-B =; :-c :)] ~X( :-h :-t I-) L-) :-& :-$ [-( :O) <:-P (:| =P~ :-? #-o =D> :-SS @-) :^o :-w :-< <):) :o3 :-? %-( :@) ~:> @};- %%- **== (~~) ~O) *-:) >-) :-L [-O< $-) :-" b-( :)>- [-X \:D/ >:/ ;)) :-@ ^:)^ :-j (*) o-> o=> o-+ (%)
/wahaha /hihi /omg /no /dignose /sweat /shock /floor /hmm /XD /blur /blush /nobigdeal /please /bye

Trimiteți un comentariu