Subscribe:

luni, 19 iulie 2010

Summer time

Back again ! După o perioadă mai lungă de absenţă pe blog, iată-mă din nou. De data asta o să vă vorbesc despre vară.

Uite că deja s-a dus aproape o lună din vacanţa de vară şi, pentru mine cel puţin, parcă abia ieri am terminat cu examenele. În fine, acum e vorba despre vară, anotimpul meu preferat ! Cred că pot să găsesc un milion de motive pentru care iubesc perioada asta a anului, dar o să mă rezum doar la câteva mai importante.

1.În primul rând îmi place căldura. Faptul că nu sunt nevoit să port 70 de kilograme de haine pe mine ca să nu îngheţ îmi convine de minune. Mai ales că şi economisesc timp astfel. Îmi ia circa cinci minute să mă îmbrac vara, spre deosebire de iarnă, unde trebe să mă chinui vreo 20-30 de minute că deh, trebe să-mi iau un tricou pe sub bluză, peste care vine o vestă, care la rândul ei e acoperită cu o geacă. Oricum, confortul termic are un rol major pentru care ador vara, chiar dacă la 40 de grade simt cum mă topesc, prefer aşa decât să mi se învineţească degetele din cauza frigului.

2.Lungimea zilei. Vara este acea perioadă a anului când soarele răsare pe la 5:30 dimineaţa şi apune pe la 21:30 seara, deci am mult mai mult timp să fac diverse lucruri. Ziua la ştrand, seara la vreo terasă de exemplu. Iarna n-am timp de nimic şi sunt obosit în permanenţă. Se luminează pe la 10:00 şi la 17:00 e întuneric. Nici nu mă trezesc bine din somn şi deja e noapte. Ce treabă e aia ?

3.Mini-vacanţele sau weeckend-urile în afară oraşului. Mersul cu cortul sau la cabană câteva zile pentru a scăpa de rutină şi pentru a te relaxa şi a te deconecta de la toate problemele. Ştiu că asta se poate face şi în alte anotimpuri, dar vara e altceva. E un sentiment extraordinar să te scalzi într-un râu de munte cu apă rece, când afară sunt peste 30 de grade. Focul de tabără de la miezul nopţii în jurul căruia se spun fel de fel de poveşti, bancuri şi peripeţii şi în jurul căruia stai cu cei mai buni tovarăşi la o bere sau cu prietena în braţe admirând stelele (deja dau în romanţe).

4.Ştrandul sau Marea. Fiind în zodia Peşti, evident, îmi place apa. Deşi nu cred în horoscoape de genu', în privinţa asta mi se potriveşte perfect ce se scrie pe acolo. Cred că dacă aş putea, aş sta toată vara în apă şi aş înota ca nebunu'. Mersul la ştrand e una din preferatele mele activităţi de vără din mai multe motive: bronz, scăldat, fete frumoase (doh, sunt băiat), jocurile de la piscină, etc. Ador să merg cu o gaşcă cât mai mare de prieteni la piscină şi să facem o grămadă de idioţenii amuzante precum jocul "Oglindă" -imiţi săritura în apă a celui de dinaintea ta (au burta/spatele)-.

5.Cireşele. Preferatele mele fructe ! Din păcate nu se găsesc decât vreo două luni pe an, dar în alea două luni îmi fac plinul. Nu ştiu de ce îmi plac atât de mult pentru că nu au nimic special, dar jur că aş mânca non-stop, în permanenţă, tot timpul, neîncetat, cum mai vreţi voi. Aş mânca un camion de cireşe într-o zi dacă nu mi-ar exploda stomacul după primele 10 kilograme.

6.Concertele şi dicotecile în aer liber. Şi aici mă refer în primul rând la "Mega discoteca Tineretului" din Costineşti. Noapte de noapte sunt concerte cu trupe autohtone consacrate şi mii de oameni în jur. Ce poţi să mai vrei când trupa ta preferată ţine 4 concerte în 7 zile şi când ai atâtea posibilităţi de a te distra ? Preţuri mai mici poate...

7.Nu în ultimul rând, ador vara pentru vacanţa de care încă o să mai am parte vreo doi ani. Trei luni de pace şi linişte, fără stresul examenelor sau a dobândirii numărului necesar de prezenţe. Trei luni de relaxare, de distracţe, de ieşire din rutină. Asta dacă eşti neangajat ca mine. Notă: sunt neangajat pentru că nu îmi găsesc servici, nu pentru că aş fi leneş. Asta chiar e o problemă pentru că aş avea nevoie de ceva monetar în viitorul destul de apropiat şi din păcate, oricât de mişto e vara, nu cresc bani în copaci nici măcar în această perioadă.

Mai jos sunt două dintre preferatele mele melodii "de vară". Le-am pus cu videoclip pentru că reflectă foarte bine ideea mea de "vară perfectă".


Vezi mai multe video din Muzica


Vezi mai multe video din Muzica

1 comments:

ela spunea...

vai ce mult ti-a luat pana sa mentionezi de "all i ever wanted" pe blog:)))

:) :( ;) :D ;;) >:D< :-/ :x :"> :P :-* =(( :-O X( :> B-) :-S #:-S >:) :t(( :)) :| /:) =)) :-B =; :-c :)] ~X( :-h :-t I-) L-) :-& :-$ [-( :O) <:-P (:| =P~ :-? #-o =D> :-SS @-) :^o :-w :-< <):) :o3 :-? %-( :@) ~:> @};- %%- **== (~~) ~O) *-:) >-) :-L [-O< $-) :-" b-( :)>- [-X \:D/ >:/ ;)) :-@ ^:)^ :-j (*) o-> o=> o-+ (%)
/wahaha /hihi /omg /no /dignose /sweat /shock /floor /hmm /XD /blur /blush /nobigdeal /please /bye

Trimiteți un comentariu