Subscribe:

joi, 25 aprilie 2013

Nemţii au declanşat al IV-lea Reich

Sursa photo: sportsillustrated.cnn.comsport.ro
Se pare că nemţii s-au hotărât să cucerească din nou Europa! Din fericire, de data asta războiul s-a dat pe terenul de fotbal, acolo unde Bayern Munchen şi Borrusia Dortmund au dat de pământ cu Barcelona, respectiv Real Madrid, acestea din urmă fiind considerate cele mai bune echipe din lume.

Sursa photo: sport.ro
Dacă măcelul de la Munchen a putut fi prezis într-o oarecare măsură de unii pentru că scăderea de formă a Barcei din ultima vreme era evidentă, iar cea a lui Bayern este în continuă creştere, ceea ce s-a întâmplat la Dortmund a şocat pe toată lumea. Surpriza din Champions League de anul acesta, Borrusia, a măturat pe jos cu "galacticii" lui Murinho. Cu un Cristiano Ronaldo disperat să facă ceva, însă nesusţinut de colegi şi cu Lewandowsky în cea mai bună zi a carierei sale, echipa regelui a fost zdrobită în Germania de geniul unui atacant de 24 de ani care nu a ratat nicio ocazie de a înfige mingea în aţe. Nici cei mai optimişti suporteri ai echipei lui Klopp nu cred că au îndrăznit să viseze la o asemenea prestaţie din partea favoriţilor lor. Tabela a arătat la sfârşitul celor 90 de minute un 4-1 neverosimil în favoarea Borrusiei, iar Realul are nevoie de o minune ca să întoarcă acest rezultat. Spun asta nu doar datorită scorului, dar mai ales datorită forţei de care a dat dovadă echipa din Dortmund

Sursa photo: sport.ro
În celălalt meci, această generaţie spectacol a Barcei poreclită "Invincibila Armada" pare că şi-a dat ultima suflare. Semnele că era tiki-taka a apus au apărut încă de la derby-urile din campionatul Spaniei pierdute în faţa celor de la Real. Extratereştrii blaugrana au fost aduşi cu picioarele pe pământ de blitzkreigul nemţilor de la Bayern. Nici măcar Messi, nerefăcut complet după o accidentare, nu a mişcat nimic în faţa furiei elevilor lui  Jupp Heynckes. Chiar dacă au existat voci care au acuzat arbitrajul, nimeni nu poate să conteste vreo secundă superioritatea lui Bayern. Barca a înregistrat una dintre cele mai dureroase înfrângeri din istoria ei modernă, însă acest moment a fost îndelung aşteptat. Acest meci reprezintă, probabil, finalul acestei generaţii de excepţie care a câştigat tot ce se putea câştiga şi care a dominat fotbalul în ultimii ani. Pentru Barca urmează o perioadă grea de reconstrucţie şi de regândire a strategiei fiindcă în sfârşit a fost găsit antidotul pentru tiki-taka. Să le fi şoptit ceva Guardiola celor de la Bayern înainte de meci? 4-0 a fost scorul primei manşe şi Bayern face o escală în Spania în drumul spre Wembley.

Cea mai importantă concluzie pe care o putem trage după aceste două meciuri este că polii de putere în fotbal se schimbă din nou. Spania şi-a cam terminat supremaţia şi face loc echipelor germane care au fost în continuă creştere în ultimii ani. După aceste rezultate, cred că putem spune liniştiţi că finala Champions League din acest an va fi 100% nemţească! Asta nu înseamnă altceva decât fotbal adevărat, fotbal frumos, fotbal spectaculos! Spre Wembley, domnilor!

0 comments:

:) :( ;) :D ;;) >:D< :-/ :x :"> :P :-* =(( :-O X( :> B-) :-S #:-S >:) :t(( :)) :| /:) =)) :-B =; :-c :)] ~X( :-h :-t I-) L-) :-& :-$ [-( :O) <:-P (:| =P~ :-? #-o =D> :-SS @-) :^o :-w :-< <):) :o3 :-? %-( :@) ~:> @};- %%- **== (~~) ~O) *-:) >-) :-L [-O< $-) :-" b-( :)>- [-X \:D/ >:/ ;)) :-@ ^:)^ :-j (*) o-> o=> o-+ (%)
/wahaha /hihi /omg /no /dignose /sweat /shock /floor /hmm /XD /blur /blush /nobigdeal /please /bye

Trimiteți un comentariu