Subscribe:

duminică, 5 mai 2013

Când e Ziua Bărbatului cu adevărat?

La mulţi ani tuturor bărbaţilor!
Sursa photo: hungeree.com
Înainte de toate, Hristos a Înviat!

Azi dimineaţă, după ce am luat Paşti, m-am pus frumos pe pat cu laptopul în braţe şi am intrat pe contul de Facebook să văd ce mai e nou! Acolo, în feed, am văzut că un prieten virtual le ura tuturor bărbaţilor "la mulţi ani" pentru că azi, cică, e ziua noastră. M-am uitat în calendarul din dreapta-jos al ecranului şi mi-am amintit ceva de o sărbătoare promovată intens în ultimii ani de Bergenbier: 5 Mai, Ziua Bărbatului! N-am stat prea mult pe gânduri şi am alcătuit la rândul meu un mesaj de bine pentru cei ca mine. Nu trece mult şi un alt prieten (ăsta nu-i doar virtual) comentează la respectiva urare: "mă... da de unde pana mea ai scos tu că azi e Ziua Bărbatului? Că pe net scrie că e în 19 Noiembrie..."

Am dat rapid un search pe prietenul Google şi, într-adevăr, primul link îi dă dreptate acestuia. Mai caut puţin şi văd o altă dată... 9 Martie. Asta e o sărbătoare religioasă, dar, neoficial, este considerată de unii şi Ziua Bărbatului. Puţin mai jos, descopăr că Ziua Bărbatului este, de fapt, Ziua Tatălui, sărbătoare legiferată în România din 2010 şi care nu are o dată fixă. Se sărbătoreşte în a doua duminică din Mai (asta înseamnă în 12 anul acesta).

Hai, noroc!
Sursa photo: mayer-transport.ro
Totuşi, ţin minte că acum vreo doi ani am semnat un tabel prin care se dorea ca 5 Mai să devină oficial Ziua Bărbatului. Nu ştiu dacă s-a şi întâmplat asta, dar contează mai puţin. Ideea e că noi ne plângeam că femeile au zilele de 1 şi 8 Martie dedicate în totalitate lor şi noi nu avem niciuna. Acum avem nu mai puţin de patru variante din care să alegem, dar eu tot nedumerit sunt! Personal, aş prefera să fie vara, că doar cum altfel pot petrece mai bine Ziua Bărbatului dacă nu la o terasă cu prietenii, savurând câteva halbe de bere rece aduse la masă de ospătăriţe bine dotate şi uitându-mă la o semifinală sau finală de Champions League? Ce să petrec în 19 Noiembrie când doar uitându-mă pe geam mă ia groaza şi nu-mi mai vine să ies din casă până la venirea primăverii?

Se pare că nu doar eu sunt în ceaţă în ceea ce priveşte data sărbătoririi Zilei Bărbatului. Am găsit chiar şi un forum unde exact această problemă era discutată şi nici acolo nu s-a ajuns la un consens. Deci, vă întreb pe voi, când e Ziua Bărbatului cu adevărat?

3 comments:

urmatorul pas spunea...

in fiecare zi

Laurenţiu spunea...

:)) Şi aia e o variantă!

Anonim spunea...

Toată vara! :))

:) :( ;) :D ;;) >:D< :-/ :x :"> :P :-* =(( :-O X( :> B-) :-S #:-S >:) :t(( :)) :| /:) =)) :-B =; :-c :)] ~X( :-h :-t I-) L-) :-& :-$ [-( :O) <:-P (:| =P~ :-? #-o =D> :-SS @-) :^o :-w :-< <):) :o3 :-? %-( :@) ~:> @};- %%- **== (~~) ~O) *-:) >-) :-L [-O< $-) :-" b-( :)>- [-X \:D/ >:/ ;)) :-@ ^:)^ :-j (*) o-> o=> o-+ (%)
/wahaha /hihi /omg /no /dignose /sweat /shock /floor /hmm /XD /blur /blush /nobigdeal /please /bye

Trimiteți un comentariu