Subscribe:

luni, 7 octombrie 2013

Gravity - Review

Gravity
Sursa photo: bubblews.com
Gravity mi-a stârnit o curiozitate destul de mare după ce am văzut trailerul, dar mai ales după ce am citit nenumărate recenzii pozitive despre el. Toată lumea era înnebunită de cât de bine a fost realizat şi cât de realist a fost totul. Cel care m-a convins că trebuie să-l văd a fost al doilea om care a păşit pe Lună şi primul care a urinat pe ea, Buzz Aldrin. Acesta a declarat că filmul este o capodoperă cinematografică şi că redă extraordinar de bine cum sunt lucrurile în spaţiu. A lăudat mai ales cum au reuşit producătorii să reproducă mişcările la gravitate zero. Până şi nota 8.8 de pe imdb îl recomandă pentru o vizionare cât mai rapidă, chiar dacă aceasta nu este relevantă în momentul în care aleg să văd un film sau nu.

Gravity, sau filmul în care Sandra Bullock se învârte în aer şi se loveşte de tot ce găseşte prin jur, a fost o catastrofă pentru mine. Ştiu, nu sunt critic de film şi nu am nicio pregătire profesională care să-mi permită să denigrez un film atât de lăudat de mulţi alţii cu mult mai multă experienţă decât mine, tocmai din acest motiv am specificat că din punctul meu de vedere este o catastrofă.

Plotul filmului era că cercetătoarea Ryan Stone (Sandra Bullock) merge în spaţiu să repare/updateze ceva la un satelit. Din echipaj făcea parte şi Matt Kowalsky, un astronaut arogant, dornic să bată recordul de timp petrecut în afara navei (George Clooney). Şi mai erau câţiva pe acolo de umplutură. Oricum, ideea filmului lui Alfonso Cuaron a fost bună şi chiar aşteptam să văd ce a făcut. Din păcate, aşa cum am mai spus, a fost o catastrofă!

! Urmează spoilere: De ce? Păi, în primul rând pentru că în 90 la sută din timp nu se întâmplă nimic. Efectiv nu se întâmplă nimic şi în imagine nu este decât Sandra Bullock plutind prin spaţiu aiurea. În al doilea rând evenimentele care s-au întâmplat până la urmă sunt mult prea incredibile pentru un film care vrea să reproducă realitatea cât mai fidel. De exemplu, la un moment dat Sandra Bullock era într-o navă spaţială în flăcări şi avea doar şapte minute la dispoziţie să scape, iar în cadrul următor deja era îmbrăcată în costumul de astronaut şi ieşea. Un costum de astronaut nu-l iei pe tine ca o pereche de şosete. Mie îmi ia vreo cinci minute până mă îmbrac vara, când nu am de îmbrăcat decât un tricou, o pereche de pantaloni scurţi şi nişte şlapi. Apoi, după ce explodează nava, ea avea de parcurs vreo 100 de kilometri prin spaţiu până la următoarea navă... în şapte minute.

Şi aceste "greşeli" de scenariu nu se opresc aici. În film, toate staţiile spaţiale se aflau la distanţe apropiate unele de altele şi toate erau la aceeaşi altitudine, astfel că toate au fost lovite de bucăţi dintr-o staţie rusească pe care aceştia au aruncat-o în aer pentru că nu mai aveau nevoie de ea, sau ceva de genu'. Oare ăia nu chiar nu au calculat îniante traiectoria bucăţilor din staţia respectivă ca să evite o eventuală coliziune cu alte staţii spaţiale? Din nou, prea puţin plauzibil. La fel cum avioanele nu zboară la aceeaşi altitudine din motive de securitate şi au trasee bine stabilite, presupun că şi cei de la NASA şi de la celelalte agenţii spaţiale s-au gândit înainte la aceste riscuri şi au luat măsurile necesare. ! Urmează mega-spoiler: Probabil singurul lucru surprinzător la acest film a fost că George Clooney moare în prima jumătate de oră. Oricum a avut un rol cam aiurea şi în afară de faptul că era arogant, narcisist şi că tot încerca să o combine pe Sandra Bullock, nu a făcut nimic.

Ca o concluzie, Gravity este un film lăudat de toată lumea degeaba din punctul meu de vedere. Chiar nu înţeleg de ce acest film este atât de apreciat pentru că nu are nimic special. Poate doar cadrele cu Pământul văzut din spaţiu şi efectele 3D. Prea puţin ca să-şi merite cei 20 de lei investiţi!

Aici aveţi trailer-ul:

0 comments:

:) :( ;) :D ;;) >:D< :-/ :x :"> :P :-* =(( :-O X( :> B-) :-S #:-S >:) :t(( :)) :| /:) =)) :-B =; :-c :)] ~X( :-h :-t I-) L-) :-& :-$ [-( :O) <:-P (:| =P~ :-? #-o =D> :-SS @-) :^o :-w :-< <):) :o3 :-? %-( :@) ~:> @};- %%- **== (~~) ~O) *-:) >-) :-L [-O< $-) :-" b-( :)>- [-X \:D/ >:/ ;)) :-@ ^:)^ :-j (*) o-> o=> o-+ (%)
/wahaha /hihi /omg /no /dignose /sweat /shock /floor /hmm /XD /blur /blush /nobigdeal /please /bye

Trimiteți un comentariu