Subscribe:

marți, 4 mai 2010

E Mai ! E Vară !

E Mai ! E vară ! În primul rând îmi cer scuze pentru întârziere, dar nu am avut când să dedic un articol acestui subiect până acum. 1 Mai fericit tuturor ! Sper că v-aţi distrat cu toţii de Ziua Muncii, aşa cum doar românii ştiu să o facă. Şi în acest an, majoritatea românilor au petrecut la pădure cu cortul sau la cabană, iar cei mai pretenţioşi şi care nu duc lipsă de timp, pe malul mării sau pe alte meleaguri. Oriunde au fost, nu cred că a lipsit de undeva tradiţionalul grătar şi veşnica bere ( pe lângă alte băuturi cu sau fără alcool ).
În opinia mea “petrecerea” de 1 Mai ideală este undeva în natură, lăngă o apă curgătoare alături de prietenii tăi, cu ceva fete, mâncare şi băutură ( nu mă refer doar la alcool ) la discreţie şi nu în ultimul rând, ţigări destule pentru că în fiecare an se termină cu mult timp înainte faţă de calculele făcute iniţial acasă.
În acest an, eu personal am avut parte de distracţie pe măsura aşteptărilor, dar tot nu mi-au ajuns ţigările nici de data asta. Seara de 1 Mai este partea cea mai interesantă a zilei dacă îmi permiteţi. Este perioada în care deja toţi au măcar o bere la bord şi îţi vine chefu’ de distracţie adevărată. Când altcândva ceri unui prieten o ţigară şi o rupi în timp ce încerci să o aprinzi, şi tot aşa faci şi cu a doua şi cu a treia, etc., dacă nu în seara de 1 Mai ? Când altcândva îţi vine chefu’ să te scalzi prima dată în an, dacă nu de 1 Mai ? Când altcândva unuia îi lipseşte o furculiţă şi o ţine tot cu aia până când adoarme, dacă nu în seara de 1 Mai ? Prietenii ştiu de ce ;) ! Una peste alta, 1 Mai-ul meu a fost aproape perfect, dacă nu i-au în calcul lipsa ţigărilor devenită şi asta o adevarată tradiţie. Dar ce serbăm cu adevărat în această zi ? Mulţi dintre voi probabil veţi răspunde “Ziua Muncii, evident !”. Nu greşiţi cu nimic dacă v-aţi gândit la asta, însă în opinia mea, în această zi serbăm altceva mai important, şi anume Vara. Cred că 1 Mai reprezintă în mare parte sosirea verii în mod oficial. De ce spun asta ? Pentru că nu de puţine ori ieşirea de 1 Mai este şi prima ieşire de genul acesta din an, rar mergi la grătar înainte de 1 Mai, astfel de cazuri exită doar când vremea este extraordinară şi temperatura urcă peste normal. În luna Mai de obicei se deschid terasele barurilor, renunţăm în sfraşit la bluzele groase în favoarea tricourilor cu mânecă scurtă, încep concertele în aer liber şi nu în ultimul rănd, în luna Mai, ziua este în sfârşit destul de lungă şi noaptea destul de călduroasă pentru "a băntui" parcurile şi terasele. Bine ai revenit, dragă Vară !


La final vreau să spun ceva şi despre ziua de 5 Mai, cunoscută de câţiva ani drept “Ziua Bărbatului” ! Prin imaginea formată de-a lungul istoriei, bărbatul este reprezentantul sexului tare, mai necioplit din fire ( în sensul bun al cuvăntului ), puternic din punct de vedere fizic şi mult mai puţin emotiv decât sexul slab. Şi datorită bărbatului, Lumea este aşa cum este acum, deci, merităm din plin o zi dedicată în totalitate nouă. În concluzie, dragi deţinători de scârbavnic mădular, măcar pe 5 Mai lăsaţi-vă treburile de zi cu zi deoparte, prietenele/soţiile în faţa televizorului programat pe postul “Acasă” şi haideţi să petrecem împreună de Ziua Noastră, aşa cum doar noi ştim : cu un meci bun, multă bere şi o chelneriţă foarte simpatică. La mulţi ani tuturor bărbaţiilor !


P.S. : Da, începând cu acest articol o să folosesc diacritice în toate posturile ce vor urma ! ;)

1 comments:

stephan spunea...

no sa uit 1 mai asta niciodata :)) jur :)) cel mai tare :))
cum neo luat un alcolist cu masina la drifturi si neam oprit pe un damb de pamant intrun copac :)) ( vazuse curba prea repede )
altcineva facea baie noaptea la 4 in muresu rece:))
foarte tare 1 mai asta
fain articol ;))
trebuia sa dai si tu nijte nume :)) ii faceai vedete

:) :( ;) :D ;;) >:D< :-/ :x :"> :P :-* =(( :-O X( :> B-) :-S #:-S >:) :t(( :)) :| /:) =)) :-B =; :-c :)] ~X( :-h :-t I-) L-) :-& :-$ [-( :O) <:-P (:| =P~ :-? #-o =D> :-SS @-) :^o :-w :-< <):) :o3 :-? %-( :@) ~:> @};- %%- **== (~~) ~O) *-:) >-) :-L [-O< $-) :-" b-( :)>- [-X \:D/ >:/ ;)) :-@ ^:)^ :-j (*) o-> o=> o-+ (%)
/wahaha /hihi /omg /no /dignose /sweat /shock /floor /hmm /XD /blur /blush /nobigdeal /please /bye

Trimiteți un comentariu