Subscribe:

marți, 22 iunie 2010

Ce găinărie !

Allez les Bleus ! Allez a la maison ! Aşa ar putea suna noul refren al galeriei Franţei după rezultatele echipei lor la acest Campoinat Mondial de Fotbal. "S-a fript Cocoşul Galic !" - titrează marile ziare din Lume după prestaţiile dezastruoase ale "albaştrilor" la Turneul Final din Africa de Sud.

Uruguay 0-0 Franţa
Franţa 0-2 Mexic
Africa de Sud 2-1 Franţa

Acestea sunt rezultatele vicecampioanei mondiale din 2006. Cu un punct şi un singur gol marcat în trei partide, Franţa pleacă acasă înainte de optimi, deşi, după tragerea la sorţi era considerată favorită clară la câştigarea grupei şi una dintre marile favorite la câştigarea Cupei.

Chiar nu pot să-mi explic cum o echipă din care fac parte jucători de la cele mai mari cluburi din lume precum Bakari Sagna (Arsenal Londra), Eric Abidal (Barcelona), Abou Diaby (Arsenal Londra), Franck Ribery (Bayern Munchen), Nicolas Anelka (Chelsea Londra), Thierry Henry (Barcelona) şi mulţi alţii, nu este în stare să se impună în faţa modestei echipe a Mexicului de exemplu. Tot lotul echipei din centrul Americii nu valorează cât Ribery de pildă.

Acesta este unul din motivele pentru care fotbalul este atât de iubit : NU este matematică ! Pot apărea surprize şi gafe ale unor echipe mari. Dar Franţa nu a făcut o singură greşeală, ci trei din tot atâtea posibile. Aici a fost incompetenţa de vină. 

Dar a cui incompetenţă ? A jucătorilor ? În nici un caz ! Ribery este vedeta lui Bayern Munchen -finalista Ligii Campionilor din acest sezon şi campioana Germaniei-. Henry rămâne un om de bază la Barcelona (campioana Spaniei), deşi în ultima vreme nu era prea în formă. Anelka este titular de drept la Chelsea -câştigătoarea Premier League de anul acesta-. Deci nu la jucători este problema. Atunci care a fost problema ? 
În opinia mea, principala problemă a Franţei a fost selecţionerul Raymond Domenech, care nu a ştiut să valorifice calităţile jucătorilor săi în niciun fel. A adoptat o tactică dezastruoasă ! Jucătorii nici nu ştiau unde trebuie să stea în teren. Se vedea de la o poştă că atmosfera din vestiar era foarte tensionată şi relaţiile dintre staff-ul tehnic şi jucători sufereau grav. Domenech nu a ştiut cum să-şi motiveze elevii, ca să nu mai vorbim de tactica adoptată de el... (falimentară). Am impresia că un antrenor de Liga a II-a s-ar fi descurcat mai bine dacă avea asemenea jucători în echipă. Doar Domenech putea să distrugă o echipă care, înainte de începerea Campionatului Mondial, avea ca obiectiv câştigarea trofeului şi care nu ducea lipsă de resurse pentru atingerea lui. În fine, avem deci, prima mare surpriză a acestui Campionat Mondial : Franţa eliminată încă din grupe. Nu mai vorbim de modul în care s-a calificat Franţa la aceste Mondiale. Cred că i-au ajuns blestemele irlandezilor din urmă sau or fi fost vuvuzelele de vină...
Pe final vreau să mai adaug că am avut parte şi de  surprize frumoase la acest Mondial. Primul exemplu ar fi legat de Argentina lui Maradona. Sincer, eram foarte sceptic în ceea ce priveau calităţile de antrenor ale lui Maradona, dar m-a surprins plăcut printr-un joc foarte bun şi constant practicat de sud-americani până acum. Germania joacă şi ea foarte bine şi nu pot să nu bag în seamă demonstraţia de forţă a Portugaliei în meciul cu Coreea de Nord, căreia i-a administrat un 7-0 neverosimil.

Şi totuşi, adevăratele meciuri abia acum încep. Sper să vedem un Campionat Mondial cât mai spectaculos şi cu cât mai multe goluri (care au cam lipsit până acum).

Hai România...


Asculta mai multe audio Muzica

0 comments:

:) :( ;) :D ;;) >:D< :-/ :x :"> :P :-* =(( :-O X( :> B-) :-S #:-S >:) :t(( :)) :| /:) =)) :-B =; :-c :)] ~X( :-h :-t I-) L-) :-& :-$ [-( :O) <:-P (:| =P~ :-? #-o =D> :-SS @-) :^o :-w :-< <):) :o3 :-? %-( :@) ~:> @};- %%- **== (~~) ~O) *-:) >-) :-L [-O< $-) :-" b-( :)>- [-X \:D/ >:/ ;)) :-@ ^:)^ :-j (*) o-> o=> o-+ (%)
/wahaha /hihi /omg /no /dignose /sweat /shock /floor /hmm /XD /blur /blush /nobigdeal /please /bye

Trimiteți un comentariu