Subscribe:

miercuri, 1 decembrie 2010

România, să creşti mare!

Mândru că sunt român!
Şi uite aşa, Românica a mai crescut puţintel! Băbuţa nostră dragă şi scumpă a împlinit astăzi 92 de ani.

Deşi la Alba Iulia vremea este cât se poate de rea, frigul şi ploaia stăpânind autoritar oraşul, oamenii nu s-au lăsat intimidaţi şi au inundat la rândul lor trotuarele cetăţii. Voia bună şi un sentiment de patriotism au pus stăpânire pe cetăţenii români veniţi din toate colţurile ţării pentru a sărbătorii Ziua Naţională chiar în inima României.

Capitala sufletească a tuturor românilor şi-a deschis porţile pentru a-i întâmpina pe fiii ei aşa cum se cuvine: cu mâncare tradiţională, paradă de porturi populare şi cu un concert de muzică folclorică în aer liber. Din păcate, anul acesta, manifestaţiile nu au fost atât de fastuoase ca în anii precedenţi datorită bugetului redus. Ţin minte serbările de 1 Decembrie din trecut când se făceau parade militare, spectacole aviatice, se ţineau concerte cu trupe autohtone consacrate, iar seara avea loc de fiecare dată un foc de artificii.

1 Decebrie 1918 este ziua în care România a crescut mare. Transilvania se unea la Alba Iulia cu celelalte provincii româneşti, astfel formându-se România Dodoloaţă! Este ziua în care orice român, bogat sau sărac, îşi aminteşte de patrie cu mândrie. În această zi, de o însemnătate morală enormă pentru poporul nostru, oricine are legături cu aceste meleaguri îşi aminteşte că face parte dintr-un popor brav. Poţi să te muţi în altă parte, poţi să renunţi la cetăţenie, dar tot român vei rămâne până la moarte. Azi, orice fiu al neamului îşi aminteşte că prin venele lui curge "un sânge de Traian" şi că are o istorie glorioasă în spate care impune respectul oricărui străin.
România e o ţară frumoasă!
Din păcate, respectul şi gloria ţării noastre au rămas în trecut. Prezentul e foarte trist fiindcă România de astăzi este violată de conducătorii ei care numai patrioţi nu sunt. Aceşti "barbari" au pus mâna pe ea şi au umplut-o de nămol urât mirositor. Cred că Ştefan cel Mare şi Mihai Viteazul se întorc în morminte când văd că plaiurile pentru care au vărsat atâta sânge sunt batjocorite şi vândute cu indiferenţă de tot soiul de pinguini, orbi, bătâni senili şi mafioţi care şi-au făcut culcuşul în Casa Poporului.

În fine, nu vreau să mai vorbesc de mizerabilii ăia astăzi, când toţi ar trebui să ne amintim de originile noastre şi să ridicăm capul sus. 1 Decembrie este ziua în care noi ar trebui să conştientizăm că avem dreptul şi obligaţia să privim de la egal la egal orice altă naţie pentru că strămoşii noştri au luptat pentru asta şi au câştigat acest drept prin vărsare de sânge. Ar trebui să fim aşa tot timpul, nu doar o zi pe an. Dar măcar azi trebuie să dovedim tuturor că poporul român este un popor brav şi mândru. Să uităm de problemele financiare, sociale, politice şi de care or mai fi ele. Să uităm de conducătorii incompetenţi şi să ieşim în stradă, să ne privim în ochi şi să strigăm împreună "La mulţi ani, România"!

"1 Decembrie ne e Unirea şi strălucirea României Mari"!

La mulţi ani, români!
La mulţi ani, România!

Romania. Nicolae Furdui-Iancu - Noi suntem romani

Asculta mai multe audio diverse

0 comments:

:) :( ;) :D ;;) >:D< :-/ :x :"> :P :-* =(( :-O X( :> B-) :-S #:-S >:) :t(( :)) :| /:) =)) :-B =; :-c :)] ~X( :-h :-t I-) L-) :-& :-$ [-( :O) <:-P (:| =P~ :-? #-o =D> :-SS @-) :^o :-w :-< <):) :o3 :-? %-( :@) ~:> @};- %%- **== (~~) ~O) *-:) >-) :-L [-O< $-) :-" b-( :)>- [-X \:D/ >:/ ;)) :-@ ^:)^ :-j (*) o-> o=> o-+ (%)
/wahaha /hihi /omg /no /dignose /sweat /shock /floor /hmm /XD /blur /blush /nobigdeal /please /bye

Trimiteți un comentariu