Subscribe:

joi, 23 iulie 2015

Rădoi, dă-ţi demisia! Pentru Steaua!

Mirel Rădoi, căpitanul!
Cu regret, mă simt nevoit să scriu aceste rânduri după începutul de sezon în care Steaua FCSB a scârţâit grav din toate încheieturile. Aşa cum am susţinut de la bun început că se va întâmpla, echipa în echipament roş-albastru a mers tot mai prost din momentul eliberării domnului G.B.

Deşi, în stilul său caracteristic, declara cu surle şi trâmbiţe că experienţa de după gratii l-a schimbat radical şi că o să-şi vadă de familie şi nu se va mai băga în problemele tactice ale echipei, G.B. a revenit, inevitabil, la vechile obiceiuri, dovedind încă odată că este incapabil să înveţe din propriile greşeli.


După ce sezonul trecut a pierdut un avans de 15 puncte şi fiind la un pas să piardă un campionat pe care îl avea în buzunar, a luat decizia de a-l demite pe antrenorul care a reuşit să aducă în vitrina clubului trei trofee după ce i-au fost vânduţi cei mai importanţi jucători.

O tactică aplicată şi de marea Bayern Munchen, cea care l-a îndepărtat pe Jupp Heynckes după ce acesta a cucerit cu bavarezii Bundesliga, Cupa Germaniei şi Champions League-ul într-un singur sezon. Diferenţa e că nemţii l-au adus înlocuitor pe Josep Guardiola, un antrenor consacrat şi considerat cel mai bun din lume la acea vreme, după rezultatele reuşite la FC Barcelona.

La FCSB a venit finul! Mirel Rădoi, cel mai prolific jucător al Stelei de după '89 din punctul meu de vedere (excluzând a doua descălecare a lui Lăcă în Ghencea), a revenit la echipa care l-a făcut mare. De data asta în postura de antrenor, Nelicenţiat! E ca şi cum un absolvent de liceu ar fi angajat de către o firmă pe un post de inginer. Nu merge şi nu se face!

La FCSB-ul lui G.B. aceste amănunte nu contează! La FCSB-ul lui G.B. primează legătura familială în dauna competenţei profesionale! La FCSB-ul lui G.B. încă nu s-a trecut de '89!

Previzibil, aceste lucruri, combinate cu vânzarea jucătorilor de bază şi înlocuirea lor cu jucători liberi de contract veniţi de la echipe retrogradate au adus "rezultate" imediate! FCSB-ul lui G.B. din 2015 nu mai are forţa să învingă nicio echipă de anonimi. Şi când a câştigat, nu a convins cu nimic prin joc, ci doar prin şansă.

Parcă meciurile acelea emblematice cu Ajax şi Chelsea au fost acum 10 ani. Parcă Alex Chipciu a uitat să stea pe picioare şi parcă Adi Popa are ghete de plumb. Nimic din ce mergea în urmă cu un sezon, două nu mai merge. Oare e o simplă coincidenţă că cele mai bune rezultate ale echipei după ce a fost preluată de G.B. au venit exact în momentul în care acesta era închis? Eu zic că nu!

Pentru toate aceste motive, Mirele, pleacă! Nu te mânjii cu zerul lui G.B.! Nu e ca şi cum ai nevoie de banii lui! Ai destui! Du-te, fă şcoala de antrenori! Ia-ţi Bac-ul! Du-te şi antrenează în C şi în B vreo doi, trei ani! Fă-ţi experienţă! Începe antrenoratul de la zero la fel cum ai început şi ca jucător şi sunt sigur că va veni şi vremea să te întorci la Steaua! Poate, cu puţin noroc, la întoarcerea ta, Steaua va fi iar Steaua, iar G.B. va fi doar o amintire neplăcută! Poate, la momentul revenirii tale, vei lua 47-le şi vei coborî în Ghencea, acolo unde ai crescut şi acolo unde trebuie să fie Steaua! Şi, cel mai important, la momentul revenirii tale, vei fi acolo pentru capacităţile tale profesionale, nu pentru că eşti finuţu'!

Mirele, nu fă greşeala lui Hagi sau a lui Lăcătuş! Ambii au venit la echipă din dragoste pentru Steaua şi ambii au fost umiliţi de G.B.! Mirele, Hagi îi e naş şi asta tot nu l-a oprit să-l distrugă în public! Să nu crezi că tu vei avea altă soartă dacă rezultatele nu te ajută! Şi n-au cum să te ajute având în vedere atmosfera pe care o face la echipă! Mirele, eşti un idol pentru întreaga suflare roş-albastră! Nu strica asta! Du-te şi hai înapoi când eşti pregătit! Hai înapoi la Steaua, nu la FCSB! Hai înapoi antrenor, nu fin! Mirele, dă-ţi demisia! Pentru Steaua!

0 comments:

:) :( ;) :D ;;) >:D< :-/ :x :"> :P :-* =(( :-O X( :> B-) :-S #:-S >:) :t(( :)) :| /:) =)) :-B =; :-c :)] ~X( :-h :-t I-) L-) :-& :-$ [-( :O) <:-P (:| =P~ :-? #-o =D> :-SS @-) :^o :-w :-< <):) :o3 :-? %-( :@) ~:> @};- %%- **== (~~) ~O) *-:) >-) :-L [-O< $-) :-" b-( :)>- [-X \:D/ >:/ ;)) :-@ ^:)^ :-j (*) o-> o=> o-+ (%)
/wahaha /hihi /omg /no /dignose /sweat /shock /floor /hmm /XD /blur /blush /nobigdeal /please /bye

Trimiteți un comentariu