Subscribe:

miercuri, 24 noiembrie 2010

Praf în ochi!

Sursa photo: www.eyesurgeonspc.com
Ustură!

Senzaţia pe care ţi-o dă praful în ochi este cumplită! Simţi cum îţi ard orbitele, lăcrimezi fără încetare şi durerea îţi inundă trupul!

E un sentiment greu de digerat, dar care trece de la sine până la urmă. Mai nasol este atunci când o fărâmă de praf îţi rămâne acolo, în ochi. La început e deranjantă, dar odată ce se aşează într-un colţ nu o mai simţi. Te înveţi cu ea. Nu o mai bagi în seamă. Uiţi că e acolo. Nici măcar nu-ţi dai seama, dar acel firicel de praf îţi afectează vederea. Poate nu mult la început. Poate vezi ca înainte, dar nu e aşa. Cu timpul, acea impuritate îţi va infecta ochiul. Va face puroi. Şi atunci e grav! În acel moment, dacă rămâne netratată se va transforma în ceva şi mai grav: conjunctivită! Ochii ţi se vor inflama, te vor durea, iar vederea îţi va fi înceţoşată foarte mult! Dacă nici asta nu e tratată corect se va ajunge în final la cataractă*. Aceasta este o boală extrem de gravă de care nu mai scapi decât prin operaţie. Vederea îţi e afectată tot mai tare şi în cele din urmă orbeşti! În acel moment s-a zis cu ochii tăi. Lumea ta va fi cufundată în întuneric mereu! Nu vei mai vedea lumina sau zâmbetul prietenilor! Vei fi singur în întuneric până la sfârşitul vieţii şi o să uiţi până şi culorile! Toate astea pornind de la un firicel de praf pe care nu l-ai băgat în seamă. Nu-i aşa că e nedrept? Ia spune, tu unde te situezi acum? Cât mai ai până la cataractă? Îţi răspund eu: nu mult! Ai grijă la praf să nu-ţi intre în ochi!

Articol pentru cei deschişi la minte!

*cataractă - Boală de ochi caracterizată prin opacitatea cristalinului şi pierderea (parţială sau totală) a vederii.

0 comments:

:) :( ;) :D ;;) >:D< :-/ :x :"> :P :-* =(( :-O X( :> B-) :-S #:-S >:) :t(( :)) :| /:) =)) :-B =; :-c :)] ~X( :-h :-t I-) L-) :-& :-$ [-( :O) <:-P (:| =P~ :-? #-o =D> :-SS @-) :^o :-w :-< <):) :o3 :-? %-( :@) ~:> @};- %%- **== (~~) ~O) *-:) >-) :-L [-O< $-) :-" b-( :)>- [-X \:D/ >:/ ;)) :-@ ^:)^ :-j (*) o-> o=> o-+ (%)
/wahaha /hihi /omg /no /dignose /sweat /shock /floor /hmm /XD /blur /blush /nobigdeal /please /bye

Trimiteți un comentariu