Subscribe:

duminică, 14 noiembrie 2010

Un beţiv i-a cerut interval lui Dumnezeu

Surse photo: www.romanianmonasteries.org şi http://dordeduca.ro
După cum am promis în articolul 60 de ore nedormite, am revenit cu povestea "excursiei" la Sibiu.

Vineri, la nici două ore după ce am ajuns în Alba Iulia din Timişoara, am plecat spre Sibiul lui Klaus Johannis cu încă trei prieteni. Scopul principal a fost să luăm parte la Festivalul Naţional Studenţesc de Dans. Acolo urma să participe şi prietena unuia dintre noi, dar nu despre spectacol e vorba aici.

La nici cinci minute după plecare am dat deja de primul hop. Pontoanele de la ieşirea din Alba Iulia spre Sebeş! Pentru că podul de peste Mureş era în reparaţii capitale (prima dată de la darea lui în folosinţă în anul 1953), am fost nevoiţi să trecem râul pe nişte pontoane folosite de armată în războaie. Am aşteptat cuminţi în maşină vreo 40 de minute până când am avut privilegiul de a traversa pe fragmentele masive de metal plutitoare care se balansau violent sub greutatea autovehiculului. De "deştepţii" care se băgau în faţă pentru că "ei pot" nu mai spun nimic. N-are niciun rost! În fine, trecem peste minunea arhitecturală provizorie şi ajungem în Sebeş -oraşul fără şosea de centură-. Trafic aglomerat şi multe, multe tiruri. Un oraş prăfuit, bătrânesc, veşnic în curs de dezvoltare, dar frumos în felul său. Cam aşa se poate defini Sebeşul, fratele mai mic al Albei Iulia. După ce am trecut şi de acest oraş nu s-a mai întâmplat nimic notabil până când, la vreo 30 kilometri de Sibiu, ne depăşeşte furios un Logan. Nu era nimic special în legătură cu asta dacă nu aveam peste 100 km/h şi dacă şoferul Loganului nu era un profesor de sport de la fostul meu liceu în vârstă de vreo 60 de ani. Încă un detaliu: în timp ce ne depăşea ne-a făcut semn să dăm o liniuţă. Şi uite aşa am continuat până la intrarea în Sibiu. Ba îl depăşeam noi, ba el pe noi! "A dracu' bătrânel că nu se lasă!" a fost replica de pe buzele tuturor din maşină.

Ajunşi în sfârşit la destinaţie, ne oprim la KFC să mâncăm câteva aripi picante (doar sunt la modă), apoi intrăm în Carrefour să luăm şi ceva de băut. Şase doze de bere pentru fiecare sunt suficiente cât să ne dea o stare numai bună: nici prea lucizi, nici prea praf! Şi de aici înainte începe nebunia. Ne-am hotărât să stăm în maşină până terminăm berile. După ce ne-am învărtit de câteva ori prin spatele Carrefour-ului, am găsit un loc puţin mai departe unde să putem să ne vedem de treabă. Ne deschidem câte o bere (mai puţin şoferul că no, nu-i bine să bei şi să conduci!), ne aprindem câte o ţigară (şi şoferul că no, n-are nimic dacă fumezi şi conduci!) şi stăm la poveşti până când apare un boschetar. Apoi altul! Şi altul! Şi altul! Şi se strâng vreo 15 boschetari în parcul din faţa maşinii, fiecare cu ceva în mână. Unii aveau peturi de bere la doi litri, alţii, pungi cu prenadez şi alţii, vin în sticle de Cola sau de Fanta. Atunci am realizat că am nimerit în mijlocul întâlnirii de 10 ani a boschetarilor din Sibiu! Imaginaţi-vă ce sentiment ne-a cuprins când toţi stăteau la poveşti şi consumau alcool în faţa noastră şi noi făceam acelaşi lucru în maşină! Noi măcar aveam maşină...
Sursa photo: www.inpolitics.ro

Am mai stat puţin acolo, apoi am plecat spre Casa de Cultură a Sindicatelor, unde urma să înceapă dansul. La spectacol a fost frumos, însă am ieşit puţin dezamăgiţi pentru că trupele din Alba Iulia nu au câştigat niciun premiu. Asta e, poate data viitoare!

Ne îndreptăm spre discoteca unde se ţine afer party-ul. Pe drum s-au întâmplat mai multe lucruri cel puţin amuzante. La un semafor, în dreapta noastră era o dubiţă plină de muncitori, judecând după salopetele lor identice. Când am observat că se uitau la noi am ascuns dozele de bere, dar surpriză: unul dintre ei scoate o sticlă de Timişoreana la doi litri şi bea cu poftă! Văzând asta, am început să râdem, am scos dozele şi am "dat noroc" cu ei! Care e probabilitatea ca la acelaşi semafor să oprească două maşini pline de băutori de bere? Apoi, am trecut pe lângă un birt care se chema "2 Cai Frumoşi" -se vede că încă nu a trecut febra celor 6 cai-. Mă întreb, de ce să dai unui birt numele "2 Cai Frumoşi" din moment ce clientela sa este formată doar din bătrâni beţivi care şi-au ratat viaţa şi care, foarte probabil, nu au internet şi nu au auzit niciodată de youtube, deci, implicit, nici de faza cu doi cai frumoşi? Foarte bine inspirat patronul, n-am ce spune!

După lungi căutări am găsit şi discoteca pe care o căutam. A fost greu pentru că era deschisă de curând şi mulţi nu ştiau să ne explice pe unde să o luăm. Am oprit la câteva blocuri distanţă pentru că mai aveam câte o doză de bere. Nici n-am observat că am parcat exact lângă o "bombă" infectă. Abia în momentul în care o angajată l-a scos în şuturi pe un bătrân mort de beat ne-am dat seama ce era prin vecinătate. El a început să o blesteme pe ospătăriţă în cele mai groteşti moduri, după care s-a proptit de un zid. După câteva clipe de respiro, a început să danseze. Venind tocmai de la un concurs de dansuri ne-am dat seama imediat că stilul interpretat era "Bachus latin". La finalul presaţiei, probabil enervat că nimeni nu-i recunoaşte talentul nativ, s-a luat la harţă cu un gard viu pe care l-a făcut în fel şi chip şi pe care, puţin mai târziu, s-a uşurat. După acest episod a intrat în contact cu divinitatea! A avut o scurtă conversaţie civilizată cu Domnul! Din păcate, noi nu am auzit ce răspuns a primit, însă l-a supărat foarte tare pentru că a început să urle spre cer şi să-i ceară lui Dumnezeu să coboare jos ca să se bată cu el. Nu ştiu care blasfemie e mai mare: a lui pentru că a fost beat şi nu ştia ce vorbeşte sau a mea pentru că relatez întâmplarea!? Cert e că după vreo cinci minute de ceartă s-a calmat şi a plecat cu capul plecat, învins de soartă... sau poate avea doar capul greu din cauza alcoolului!
Sursa photo: www.vagabondjourney.com

La after party n-am mai mers pentru că şoferul se simţea rău şi ne-a pierit tot cheful la auzul muzicii house care bubuia în discotecă.

Drumul de întoarcere a fost relativ liniştit, doar două chestii ar putea fi amintite: benzina care ne-a ajuns la limită. Rezervorul era pe rezervă (sic!) încă din Sibiu! Al doilea lucru demn de spus este că la intrarea în Alba Iulia am fost surprinşi să vedem că podul de peste Mureş a fost redeschis după mai bine de două luni în care a a fost închis pentru lucrări de reabilitare. Tot cu dâmburi şi, deocamdată, cu interdicţie pentru autovehiculele mai grele de 7,5 tone, dar măcar nu se vor mai forma cozi interminabile la care am auzit că s-a stat chiar şi mai mult de două ore.
Sursa photo: www.romanialibera.ro

Până la urmă a fost o excursie reuşită. Am vizitat un oraş prea frumos pentru ţara în care se află, ne-am distrat copios şi am luat parte şi la un eveniment cultural spectaculos!

408 comments:

«Cel mai vechi   ‹Mai vechi   401 – 408 din 408   Mai noi›   Cele mai noi»
Anonim spunea...

Salutare tuturor, sunt JENNIFER COLEMAN din Bronx New York SUA. Vreau ca toată lumea să știe cât de recunoscător sunt pentru că mi-am restabilit căsnicia cu ajutorul vrăjitorului Dr. DAWN. Este superb și unic, l-am cunoscut online și i-am spus despre problemele mele și apoi a făcut o vrajă de dragoste care l-a adus pe soțul meu înapoi la mine după ce a înșelat și a vrut să divorțeze după 3 ani de căsnicie. Dr. DAWN este aici pentru a vă răspunde problemelor relaționale și altor activități umane, cum ar fi:
1. Aducerea unui fost iubit înapoi la tine.
2. Vrăjiți pentru a câștiga la loterie.
3. Vindecă tot felul de boli umane.
4. A făcut o vrajă pentru a găsi un loc de muncă bun, cu venituri mari.
5. A făcut o vrajă pentru sarcină (fertilitatea viermilor)
6. Aruncă o vrajă de promovare la locul tău de muncă.
7. A aruncat o vrajă de protecție etc.
Contactați-l direct pe WhatsApp la numărul: +2349046229159
E-mail: dawnacuna314@gmail.com

Anonymous spunea...

Sunt Monisha Alexis, promit că voi împărtăși această mărturie în întreaga lume odată ce iubitul meu se va întoarce la mine, iar astăzi, cu tot respectul, vreau să îi mulțumesc dr ibinoba pentru că a adus bucurie și fericire relației mele și familiei mele. Vreau să informez pe toată lumea că există un vrăjitor care este real și autentic. Nu am crezut niciodată în niciunul dintre aceste lucruri până când mi-am eliberat iubitul, am avut nevoie de ajutor până când am găsit un vrăjitor de plasă, iar el a făcut o vrajă de dragoste pentru mine și m-a asigurat că îmi voi recupera iubitul în două zile, dacă vraja. a fost turnat. Trei zile mai târziu, mi-a sunat telefonul și, în mod surprinzător, a fost iubitul meu care nu m-a sunat în ultimul an și și-a cerut scuze pentru ruperea inimii, apoi a spus că este gata să-mi fie coloana vertebrală pentru tot restul vieții. DR .Ibinoba l-a eliberat pentru a afla cât de mult m-a iubit și m-a iubit. A deschis ochii pentru a-și imagina cât de mult am împărțit împreună. În timp ce scriu această mărturie chiar acum, sunt cea mai fericită fată din lume, iar eu și iubitul meu trăim o viață fericită, iar dragostea noastră este acum mai puternică ca niciodată. Așa că am promis că îmi voi împărtăși mărturia în tot universul. Toate mulțumesc Dr.IBinoba pentru munca excesivă pe care a făcut-o pentru mine. Mai jos este contactul în orice situație în care vă aflați și vă asigur, așa cum a făcut-o pe al meu, cu siguranță vă va ajuta și el.WhatsApp: +2348085240869,Email: dromionoba12@gmail.com

Anonymous spunea...

Puterea de a aduce înapoi dragostea pierdută sau de a atrage pe cineva pe care îl iubim. Efectuarea vrăjilor de dragoste este una dintre cele mai vechi activități magice angajate de oameni. Love Magic înseamnă aducerea înapoi a fericirii, așa că aceasta este partea vieții. Există întotdeauna motive interioare pentru care un cuplu este (și de ce nu) este în armonie. Uneori se poate întâmpla ca, în ciuda dragostei dintre parteneri, armonia să lipsească, iar relația să se încheie. Dr Ibinoba Magia dragostei este o șansă perfectă de a remedia acest lucru. Ai probleme cu viața ta amoroasă? Lupte? Disarmonie? Te gândești să-ți închei relația? Adesea, aceste probleme pot fi rezolvate Atunci când nu poți, în ciuda multor încercări de a te uni cu partenerul tău de vis,Numele meu este Juliette..Sunt atât de încântată să-mi recuperez fostul iubit cu ajutorul acestui minunat Dr Ibinoba. Acest om grozav mi-a salvat căsnicia ruptă și, de asemenea, a ajutat o mulțime de oameni. Soțul meu s-a despărțit de mine divorțând de mine pentru a se căsători cu o altă fată. După 5 ani de căsnicie ruptă, încă primesc ceea ce este al meu. Cu ajutorul dr. Ibinoba și acum sunt bucuros să vă împărtășesc că există cineva care să vă salveze căsnicia și să vă aducă înapoi casa distrusă, fosta relație și căsătoria, dacă aveți vreo relație, căsătorie sau problemă de sănătate, puteți contacta acestui om pe numărul său de WhatsApp: +2348085240869, e-mail: dromionoba12@gmail.com

Anonymous spunea...

Buna tuturor! Ma numesc Maria Ionut...Aceasta este o marturie pe care o voi spune tuturor sa o auda. Sunt căsătorit de 4 ani și în al cincilea an de căsnicie, o altă femeie a avut o vrajă să-mi ia iubitul de la mine, apoi soțul meu m-a părăsit pe mine și pe copii și am suferit de 2 ani până am vrut să spun o postare în care acest om Dr.Ibinoba a ajutat pe cineva și am decis să încerc să mă ajute să-mi aduc soțul minunat acasă și crede-mă, tocmai i-am trimis poza mea lui și a soțului meu și după 48 de ore așa cum mi-a spus el, am văzut o mașină intrat în casă și iată că era soțul meu, s-a întors la mine și la copii... de aceea sunt bucuros să vă fac pe toți cei aflați într-o problemă similară să se întâlnească cu acest bărbat și să-l fac pe iubitul vostru să se întoarcă la tu.Contacteaza-l pe WhatsApp: +2348085240869,E-mail: dromionoba12@gmail.com

Anonymous spunea...

Numele meu este Douglas! Nu am crezut niciodată că voi fi din nou fără HSV, DR.Ibinoba mi-a dat motive să fiu fericit, am fost pozitiv pentru HSV timp de 2 ani și toate mijloacele și medicamentele pe care le-am încercat pentru tratament nu mi-au fost de ajutor, dar când am Am venit pe Internet am văzut mărturii grozave despre DR.Ibinoba despre cum a reușit să vindece pe cineva de HSV 2, această persoană a spus lucruri grozave despre acest om și ne-a sfătuit să-l contactăm pentru orice problemă de boală că DR.Ibinoba poate fi de ajutor , ei bine, m-am hotarat sa incerc, mi-a cerut informatiile pe care i le-am trimis si mi-a spus ca o sa-mi pregateasca o portie de vindecare, pe care a vrut sa o iau zile in sir, si dupa care ar trebui Du-te înapoi la spital pentru control, ei bine, după ce am luat toate tratamentele trimise de DR.Ibinoba, m-am întors la Spital pentru control, iar acum mi s-a confirmat HSV NEGATIV, prieteni pe care îi poți contacta pe DR.Ibinoba orice tratament al oricărei boli, deoarece am văzut multe mărturii despre diferite boli, cum ar fi HEPATITA, HIV SIDA, EPILEPSIA, CANCERUL, CFS și orice fel de probleme cu care te confrunți. El este singurul pe care îl pot recomanda tuturor, contactați-l pe dromionoba12@gmail.com sau whatsApp-i acum +2348085240869

Catrinel Albescu spunea...

Uneori se întâmplă rahat în căsniciile noastre, dar nu durează întotdeauna când ne străduim să o reparăm. Am avut probleme cu căsnicia mea, A fost o experiență îngrozitoare. Aproape că mi-am pierdut căsnicia Când răspund la apeluri de la serviciu, am încercat să-l fac să înțeleagă că sunt doar colegii mei. Nu m-a crezut niciodată. A fost o căsnicie frumoasă și nici nu-mi puteam imagina să părăsesc căsnicia mea. A trebuit să-i cer ajutor lui voodoo lord. I-am explicat situația și bineînțeles că m-a ajutat, mi-a pregătit o vrajă de dragoste și m-a asigurat de siguranță, soțul meu va opri divorțul și mă va iubi din nou. De aceea sunt aici pentru a le spune oamenilor despre minunile lordului voodoo și despre cum m-a ajutat să-mi salvez căsnicia. Dacă aveți căsătorie sau orice fel de problemă, îl puteți contacta prin WhatsApp +2348097014925 sau e-mail voodooconnect60@gmail.com

Céline Grante spunea...

Buna dimineata.

Numele meu este Céline Grante.
Vin cu această mărturie să vă povestesc despre un Mare Maestru African Marabout.
Numele lui este OMO IBILÈ, același care m-a ajutat cu problemele mele amoroase și astăzi duc o viață fericită alături de soțul meu și avem un băiețel drăguț.

Indiferent de problemele pe care le ai, asigură-te că îl contactezi, el te va ajuta fără griji.

CONTACTUL MARABOUT

WhatsApp: +229 50062234

E-mail: maraboutomoibile@gmail.com

ANONIM spunea...

Am trecut prin momente dificile cu diferiți bărbați, găsind dragoste adevărată și acceptare autentică până l-am întâlnit pe soțul meu care a intrat în viața mea și m-a iubit cu cuvinte. Am trăit împreună de ceva vreme și am fost fericiți până ne-am certat prea multe și ne-am despărțit. Am crezut că pot merge mai departe, dar mi-am dat seama că sunt profund îndrăgostită de el și că am nevoie de el pentru totdeauna. Nu aveam altă opțiune decât să caut ajutor, așa că l-am contactat pe Lordul voodoo știind cum a ajutat alți oameni. Mi-a acordat atenția și a făcut tot posibilul să ne împace din nou, iar după 48 de ore a venit rezultatul, s-a întors la mine și ne-am înțeles din nou. Acum dragostea și fericirea s-au întors și tot ce pot spune este că apreciez cu adevărat voodoo lord pentru ajutorul dezinteresat cu mine. Adresa lui de e-mail: voodooconnect60@gmail.com și WhatsApp, de asemenea, +234 8097014925

«Cel mai vechi ‹Mai vechi   401 – 408 din 408   Mai noi› Cele mai noi»
:) :( ;) :D ;;) >:D< :-/ :x :"> :P :-* =(( :-O X( :> B-) :-S #:-S >:) :t(( :)) :| /:) =)) :-B =; :-c :)] ~X( :-h :-t I-) L-) :-& :-$ [-( :O) <:-P (:| =P~ :-? #-o =D> :-SS @-) :^o :-w :-< <):) :o3 :-? %-( :@) ~:> @};- %%- **== (~~) ~O) *-:) >-) :-L [-O< $-) :-" b-( :)>- [-X \:D/ >:/ ;)) :-@ ^:)^ :-j (*) o-> o=> o-+ (%)
/wahaha /hihi /omg /no /dignose /sweat /shock /floor /hmm /XD /blur /blush /nobigdeal /please /bye

Trimiteți un comentariu