Subscribe:

miercuri, 14 mai 2014

MasterChef a la Camelia

Gătit 101
Că tot e la modă să-ţi faci poze la mâncare şi să o şeruieşti cu toată lumea, am şi eu câteva delicatese gătite de mine special pentru... mine.

Pulpe de pui arse cu garnitură de orez semi-fiert şi legume mexicane
Pentru început o reţetă simplă:

Ingrediente: două pulpe de pui
                   o pungă de legume îngheţate

Mod de preparare: Se iau pulpele şi se aruncă nemilos într-o tigaie încinsă. De preferat, aceasta să nu fie spălată după utilizarea precedentă pentru un plus de savoare. Se dă drumul la foc mare până când exteriorul se face negru, iar lângă os trebuie să rămână puţin sânge pentru a fi mai zemoasă. Se adaugă condimente după gust.

Legumele se pun în apă clocotită şi se aşteaptă până se face un gheizer în mijloc. Din acel moment nu mai e nevoie să amestecaţi deoarece gheizerul face treaba asta şi singur. Durata de preparare variază între 5 minute şi 45 de minute. Asta depinde dacă vreţi să spargeţi orezul ca pe seminţe sau să vi se topească la contactul cu limba.



Piept de pui uscat cu cartofi întăriţi

Ingrediente: 2,3 felii de piept de pui congelat
                  aproximativ jumătate de kilogram de cartofi degeraţi
                  2 ouă plutitoare

Mod de preparare: Se aruncă în tigaia încinsă pieptul depui congelat astfel încât gheaţa să se transforme în vapori instant. Prin această metodă, carnea se fierbe pe interior, iar la exterior va rămâne o crustă crocantă care se solidifică şi mai tare în momentul răcirii. Atenţie la servire, sunt cunoscute cazuri de ruperi de dinţi.

Cartofii se pun în tigaia cu ulei fierbinte cu vârf în aşa fel încât să se lipească între ei pentru a nu lăsa căldura să scape. Deşi în timpul preparării pot să dea impresia de moi "ca căcatu'", odată scoşi din tigaie, oxigenul îşi intră în rol şi îi întăreşte aproape instant.

Ouăle se sparg.


Paste cu ce ai prin frigider
Pe cât de banal sună denumirea acestui preparat, pe atât de simplu este să-l gătiţi. Singurul ingredient care trebuie să apară neapărat sunt pastele. În rest, aşa cum îi spune şi numele, se poate pune orice aveţi la îndemână. În imaginea de mai sus am folosit prosciutto la reducere, două ouă plutitoare, 3 căţele de usturoi, piper, sare, smântână cu baltă deasupra şi ciuperci cu bulinuţe albe.

Mod de preparare: Se fierb pastele până când nu mai este apă în oală. Restul ingredientelor se aruncă aleatoriu într-o tigaie încinsă şi se aşteaptă până când toate au aceeaşi culoare. În acest moment, conţinutul tigăii se aruncă peste paste, se amestecă cu putere şi se toarnă ouăle plutitoare şi smântâna cu baltă peste toată compoziţia.


Mai jos, o imagine cu procesul de creaţie al unei mese studenţeşti festive:


Poftă bună!

0 comments:

:) :( ;) :D ;;) >:D< :-/ :x :"> :P :-* =(( :-O X( :> B-) :-S #:-S >:) :t(( :)) :| /:) =)) :-B =; :-c :)] ~X( :-h :-t I-) L-) :-& :-$ [-( :O) <:-P (:| =P~ :-? #-o =D> :-SS @-) :^o :-w :-< <):) :o3 :-? %-( :@) ~:> @};- %%- **== (~~) ~O) *-:) >-) :-L [-O< $-) :-" b-( :)>- [-X \:D/ >:/ ;)) :-@ ^:)^ :-j (*) o-> o=> o-+ (%)
/wahaha /hihi /omg /no /dignose /sweat /shock /floor /hmm /XD /blur /blush /nobigdeal /please /bye

Trimiteți un comentariu